SZKOLENIA RODO

  • szkolenia dla pracowników
  • szkolenia dla IOD
  • RODO w HR
  • RODO w aptekach
  • RODO w podmiotach leczniczych
  • RODO w sklepach internetowych i innych usługach e-commerce

Dla kogo?

Oferujemy szkolenia z zakresu ochrony danych osobowych dla wszystkich administratorów danych i ich pracowników. Specjalizujemy się w szkoleniach dla branży medycznej – dla podmiotów prowadzących działalność leczniczą i aptek, a także w szkoleniach dla branży e-commerce.

Organizujemy zarówno ogólne szkolenia dla pracowników jak i szkolenia dedykowane, np. dla pracowników HR.

Co zyskuje uczestnik szkolenia?

1)  aktualną, potrzebną i praktyczną wiedzę

2) certyfikat potwierdzający odbyte szkolenie

3) czas zaoszczędzony dzięki zdalnemu szkoleniu

Dlaczego warto szkolić pracowników?

Dlatego, że za naruszenia ochrony danych odpowiedzialny jest administrator. Pracownik nieświadomy choćby podstawowych zasad ochrony danych osobowych może doprowadzić do poważnych konsekwencji, łącznie z wyciekiem lub utratą danych. To naraża administratora nie tylko na utratę klientów, ale także na postępowanie przez PUODO i konsekwencje finansowe w postaci kar przewidzianych w RODO.

Czy szkolenia RODO dla pracowników są obowiązkowe?

Szkolenia powinni odbyć wszyscy ci pracownicy, którzy uczestniczą w procesach przetwarzania danych, czyli ci, którzy w zakresie swoich obowiązków mają „pracę z danymi osobowymi”. Przeczytaj więcej na naszym blogu https://www.ochrona-danych-osobowych.p…owiazkowe/

Kto prowadzi szkolenia?

Szkolenia prowadzi radca prawny Aleksandra Otok-Zagajewska, w ZPZ Legal odpowiedzialna za projekty zawiązane RODO. Tematyką ochrony danych osobowych zajmuje się od 2009 r. i w tym czasie przeprowadziła kilkadziesiąt audytów, wdrożeń i szkoleń. Mec. Aleksandra Otok-Zagajewska pełni również funkcję Inspektora Ochrony Danych w podmiotach leczniczych, IT i innych. Posiada publikacje prasowe, w tym m.in. dla Gazety Dolnośląskiej Izby Lekarskiej „Medium” 12/2017: „RODO. Rewolucyjne zmiany w ochronie danych osobowych od 2018 roku” oraz jest autorką bloga dedykowanego tematyce ochrony danych osobowych www.ochrona-danych-osobowych.pl. Jest prelegentką konferencji i szkoleń z zakresu problematyki ochrony danych osobowych, m.in. dla organizacji zrzeszających przedsiębiorców oraz dla samorządów zawodowych:

  • szkolenie dla członków Dolnośląskiej Izby Lekarskiej – indywidualne praktyki lekarskie i podmioty lecznicze;
  • szkolenie organizowane przez City Handlowy i Regionalną Izbę Gospodarczą Norda;
  • szkolenie dla członków Dolnośląskiej Izby Aptekarskiej;
  • szkolenie dla członków Dolnośląskiej Izby Gospodarczej;
  • szkolenie dla członków Opolskiej Izby Lekarskiej – indywidualne praktyki lekarskie i podmioty lecznicze;
  • prelegent na Ogólnopolskiej Konferencji Biur Rachunkowych i Przedsiębiorców “Konel”

Nasze aktualne szkolenia

Zarezerwuj miejsce na szkoleniu

    Dane podmiotu rezerwującego szkolenie

    Dane uczestników szkolenia

    imię i nazwisko podaj, jeśli chcesz aby uczestnik otrzymał certyfikat imię i nazwisko podaj, jeśli chcesz aby uczestnik otrzymał certyfikat imię i nazwisko podaj, jeśli chcesz aby uczestnik otrzymał certyfikat imię i nazwisko podaj, jeśli chcesz aby uczestnik otrzymał certyfikat imię i nazwisko podaj, jeśli chcesz aby uczestnik otrzymał certyfikat * Pola wymagane

    Nie znalazłeś szkolenia dla sobie?

    Skontaktuj się z nami w celu zorganizowania szkolenia dedykowanego Twoim potrzebom.