Szkolenia RODO online z certyfikatem

  • szkolenia dla firm
  • szkolenia dla pracowników
  • szkolenia dla IOD
  • RODO w HR
  • RODO w aptekach
  • RODO w podmiotach leczniczych
  • RODO w sklepach internetowych i innych usługach e-commerce

Dla kogo?

Oferujemy szkolenia z zakresu ochrony danych osobowych dla wszystkich administratorów danych i ich pracowników. Specjalizujemy się w szczególności w szkoleniach dla branży medycznej – dla podmiotów prowadzących działalność leczniczą i aptek, a także w szkoleniach dla branży e-commerce.

Szkolenia prowadzimy online dla klientów z całej Polski.

Co zyskuje uczestnik szkolenia?

1)  aktualną, potrzebną i praktyczną wiedzę

2) certyfikat potwierdzający odbyte szkolenie

3) oszczędność czasu dzięki zdalnemu szkoleniu

Dlaczego warto szkolić pracowników?

Dlatego, że za naruszenia ochrony danych odpowiedzialny jest administrator. Pracownik nieświadomy choćby podstawowych zasad ochrony danych osobowych może doprowadzić do poważnych konsekwencji, łącznie z wyciekiem lub utratą danych. To naraża administratora nie tylko na utratę klientów, ale także na postępowanie przez PUODO i konsekwencje finansowe w postaci kar przewidzianych w RODO.

Czy szkolenia RODO dla pracowników są obowiązkowe?

Szkolenia powinni odbyć wszyscy ci pracownicy, którzy uczestniczą w procesach przetwarzania danych, czyli ci, którzy pracują na co dzień z danymi osobowymi. Przeczytaj więcej na naszym blogu https://www.ochrona-danych-osobowych.p…owiazkowe/

Kto prowadzi szkolenia?

Szkolenia prowadzi radca prawny Aleksandra Otok-Zagajewska, w ZPZ Legal odpowiedzialna za projekty zawiązane RODO. Tematyką ochrony danych osobowych zajmuje się od 2009 r. i w tym czasie przeprowadziła kilkadziesiąt audytów, wdrożeń i szkoleń. Mec. Aleksandra Otok-Zagajewska pełni również funkcję Inspektora Ochrony Danych w podmiotach leczniczych, IT i innych. Publikuje artykuły w gazetach branżowych oraz prowadzi bloga dedykowanego tematyce ochrony danych osobowych www.ochrona-danych-osobowych.pl. Jest prelegentką konferencji i szkoleń z zakresu problematyki ochrony danych osobowych, m.in. dla organizacji zrzeszających przedsiębiorców oraz dla samorządów zawodowych, w tym dla Dolnośląskiej Izby Lekarskiej, Regionalnej Izby Gospodarczej Norda, Dolnośląskiej Izby Aptekarskiej, Dolnośląskiej Izby Gospodarczej oraz Opolskiej Izby Lekarskiej.

Najbliższe szkolenia:

 

1) „RODO w rekrutacji i zatrudnieniu”

– rozpoczęcie: środa, 26 Czerwca 2024, godz. 10:00

CEL/ZAKRES

Jakie informacje można pozyskać od kandydata do pracy? Czy taki kandydat musi wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych? Jaka jest podstawa przetwarzania danych osobowych pracownika i jakich danych można od niego żądać? Czy, a jeśli tak, to komu, można udostępnić dane pracownika? Tego i dużo więcej dowiesz się podczas szkolenia „RODO w rekrutacji i zatrudnieniu”. Na szkolenie zapraszamy w szczególności pracowników działów HR i kadr oraz wszystkich tych, którzy uczestniczą w procesach przetwarzania danych kandydatów do pracy i pracowników.

HARMONOGRAM

Szkolenie złożone jest z 4 bloków:

  • wstęp, czyli wprowadzenie w tematykę ochrony danych osobowych – podstawowe informacje o zasadach przetwarzania danych osobowych
  • przetwarzanie danych osobowych w procesie rekrutacji
  • przetwarzanie danych osobowych w procesie zatrudnienia
  • podsumowanie i krótki test

CZAS TRWANIA

2,5 h

CENA (za uczestnika)

250 zł netto + VAT (307,50 zł brutto)
Cena obejmuje szkolenie oraz certyfikat.

 

 

2) „RODO – podstawowe zasady przetwarzania danych, czyli co każdy pracownik wiedzieć powinien”

– rozpoczęcie: czwartek, 27 Czerwca 2024, godz. 10:00

CEL/ZAKRES

Czym są dane osobowe? Dlaczego podlegają ochronie? Co oznacza przetwarzanie danych osobowych? Jakich głównych zasad należy przestrzegać? Jakie są podstawowe obowiązki administratora i osoby upoważnionej do przetwarzania danych osobowych? Tego i dużo więcej dowiesz się podczas szkolenia „RODO – podstawowe zasady przetwarzania danych, czyli co każdy pracownik wiedzieć powinien. Na szkolenie zapraszamy wszystkich tych, którzy uczestniczą w procesach przetwarzania danych osobowych. 

HARMONOGRAM

Szkolenie złożone jest z 4 bloków:

  • wstęp, czyli wprowadzenie w tematykę ochrony danych osobowych – podstawowe informacje o zasadach przetwarzania danych osobowych
  • podstawowe obowiązki administratora i osoby upoważnionej do przetwarzania danych osobowych
  • bezpieczeństwo danych i naruszenie ochrony danych
  • podsumowanie i krótki test

CZAS TRWANIA

2,5 h

CENA (za uczestnika)

250 zł netto + VAT (307,50 zł brutto)
Cena obejmuje szkolenie oraz certyfikat.

Zarezerwuj miejsce na szkoleniu

    Dane podmiotu rezerwującego szkolenie

    podaj, jeśli chcesz otrzymać fakturę Wybierz szkolenie *:

    Dane uczestników szkolenia

    imię i nazwisko podaj, jeśli chcesz aby uczestnik otrzymał certyfikat
    * Pola wymagane

    Jeśli chcesz zapisać na szkolenie większą ilość uczestników, skontaktuj się z nami: szkolenia@zpzlegal.pl.

    Nie znalazłeś szkolenia dla sobie?

    Interesuje Cię szkolenie w innym zakresie lub szkolenia stacjonarne? Skontaktuj się z nami, w celu zorganizowania szkolenia dedykowanego Twoim potrzebom.